december 16, 2020

Tijd

Door admin

Zomer en winter

Hoe zit dat nu met die zomer- en wintertijd. En moeten we nu zomer of wintertijd aanhouden ? Feitelijk zitten we helemaal verkeerd qua tijd. De tijd zoals we deze hebben vastgesteld is berekent met zonsopkomst en zonsondergang. De dag hebben we in 24 delen verdeeld, zodat we precies weten wanneer de zon opkomt en ondergaat en om 12 uur staat de zon precies in het midden van de dag. Om dit goed te verdelen hebben we de aarde in tijdzones ingedeeld.
Normaal gesproken moeten het allemaal rechte blokken zijn, maar het is een gekronkel van blokken. We hebben de blokken hier en daar flink opgerekt, omdat dit qua economie beter uitkomt. Als we Nederland een stuk inzoomen zien we hoe wij er voor staan.

Dus wij zitten eigenlijk in de tijdzone van Engeland, en zou het nu een uur vroeger moeten zijn. We zien dat Duitsland en Frankrijk onze tijd bepalen. Als Duitsland en andere keus zou maken bevoordeeld alleen wintertijd dan verlopen onze dagen biologische behoorlijk scheef. De oplossing zou zijn dat wij als Nederland gewoon in de originele tijdzone gaan zitten, dus die van Engeland. Dit zou goed zijn voor onze biologische klok en uiteindelijk voor je gezondheid.